Att välja praktikplats är svårt

Jag studerar just nu och det börjar närma sig vår termin som ska fyllas ut av en 20 veckor lång praktik. Med andra ord ska hela terminen bestå av praktik på ett företag och jag är just nu livrädd. Dels för att jag inte är så himla socialt lagd men framförallt att vi har en pandemi som härjar och gör att alla företag faktiskt inte på grund av det tar emot några praktikanter. Jag blir också nervös om det skulle visa sig att jag inte lärt mig något under min tid på utbildningen, i så fall kanske det kommer visas ganska tydligt när jag väl kommer ut i verkliga arbetslivet.

Jag sökte flera företag men fick inte tag på rätt personer. En dag däremot gick jag in via valeryd.se och läste mer om detta företag som verkar ha otroligt mycket kött på benen. De säljer i grund och botten reservdelar och tillbehör till släpvagnar och husvagnar och är otroligt duktiga på sin sak. De har hållit på länge och hela företaget är egentligen en stor trygghet genom mina ögon. Jag hörde av mig till dem och en timma senare ringde ansvarig person upp och sa att de jättegärna tar in mig som praktikant. Redan här kändes det bra i magen och nu såhär i efterhand förstod jag inte varför jag var nervös.

Praktik ledde till nytt jobb

Valeryd.se har kompletta butikslösningar, attraktivt förpackade delar och instruktioner samt skultar och reklammaterial som gör det möjligt för egentligen vem som helst att bli återförsäljare. Under praktiken jobbade jag därför mycket med alla deras produkter men framförallt själva butikslösningen som dem ville marknadsföra ytterligare. Mitt arbete blev minst sagt lyckat när jag samlade in totalt 4 nya återförsäljare och efter min utbildning har jag fast jobb 🙂