Rekommenderad att kolla blodtrycket

Blev en löprunda på två mil idag. Var riktigt skönt att komma iväg på en långrunda. Försöker alltid stretcha efter löppassen så man inte blir alltför stel.

Märker att min vilopuls gått ner rejält sedan jag började springa regelbundet för tre år sedan. Det är ofta första veckornas löpning som är tufft, sen börjar det släppa och man orkar springa mer utan att vara helt utmattad. Blev rekommenderad av min läkare att kolla blodtrycket, så ska leta efter kostnadseffektiva blodtrycksmätare. Har sett att det finns ett par modeller på nätet, dock är det lite svårt som lekman att avgöra vilken som är bäst. Jag vill ha en prisvärd och bra mätare som ger korrekt värden när jag kollar blodtrycket. Tänker att om jag googlar efter kostnadseffektiva blodtrycksmätare så dyker det säkert upp ett par förslag och kanske finns det även någon som testat olika mätare för att hitta den mest prisvärda?

Det löser sig säkert med blodtrycksmätaren, jag behöver fokusera på min kommande löptävling nu. Ska springa ett halvmaraton om fem veckor och behöver öka på träningsdosen nu. Har en polare som ska springa samma lopp, vi tränar en del ihop och det funkar väldigt bra. Jag är lite snabbare och uthålligare men det funkar bra att träna ihop med honom.

För att hålla uppe konditionen när det är dåligt väder har jag även börjat köra löpband och spinning på ett lokalt gym. Är inte så förtjust i just gymträning, men när jag upptäckte att de hade bra löpband och spinning cyklar tyckte jag det var okej att börja träna på anläggningen. Det kostar runt femhundra kronor i månaden för att få tillgång till gymmet och det är lite väl dyrt, men nu behöver jag all träning jag kan få så det får vara okej även om priset svider en smula.