Jaktkläder till dam och herr

För 10 år sedan sköt jag min första älg, sedan dess har jag varit helt körd på att jaga. Jag jagar numera flera gånger i månaden under säsong och är med i två olika jaktlag så att jag får chansen att skjuta på älg. Efter att ha jagat tillsammans med andra som hade jakthundar så beslöt jag mig för att skaffa mig en egen jakthund och det kommer jag aldrig att ångra. Nu tänkte vi åka iväg till vårt favoritställe som har jaktkläder till dam och herr, det ligger ungefär 10 mil hemifrån men det är lätt värt milen att åka dit för att handla. Det är ju inte så ofta som vi köper jaktkläder så då får vi passa på.

Jaktkläder till herr

Det är alltid mycket lättare att hitta jaktkläder till herr än till dam och så har det varit sedan många år tillbaka, eller i alla fall 10 år tillbaka för det var då jag började jaga. Det är väl kanske inte så konstigt i sig eftersom det trots allt är flest män som jagar och det är ju efterfrågan som styr utbudet. Men som tur är har det börjat efterfrågas mer jaktkläder till dam då fler tjejer börjar att jaga. Men många jaktkläder används också av hundförare så därför är det nog ett större utbud nu överlag än tidigare.

Nya jaktkläder på gång

Men nu ser vi fram emot att se vad som har kommit in i butiken inför höst- och vintersäsongen! Det brukar fyllas på lite extra under hösten innan jakten drar igång så då måste vi passa på så att vi hittar något i våra storlekar. Det kan snabbt ta slut nämligen, vi har varit med om detta tidigare och blivit väldigt besvikna när vi åkt 10 mil bara för att se en halvtom butik. Att handla på nätet har vi inte gjort ännu då vi gärna vill prova innan men sent ska syndaren vakna. Kanske nästa gång.