Att behöva flytta igen

Jag är så himla trött på att flytta och nu verkar det vara dags igen. Idag måste man ju söka jobb över hela landet om det inte går att få något jobb där man bor.

Visst vill jag ha ett jobb och jag är inte rädd för att flytta till en ny plats, men jag är så innerligt trött på att behöva genomföra en flytt igen. Som tur är kan jag få bidrag till att bekosta flytten, så jag förlorar inte jättemycket pengar på att flytta igen.

Det gäller bara att leta upp en flyttfirma till hela Sverige, alltså att de flyttar mina grejer mellan de platser jag önskar även om det innebär en resa över halva landet.

För varje flytt jag genomför hamnar jag allt längre söderut. Jag har flyttat från Umeå till Karlstad, från Karlstad till Katrineholm. Och nu bär det av från Katrineholm till Borås.

Skönt att anlita en flyttfirma

Det är åtminstone skönt att kunna anlita en flyttfirma för flytten tvärs genom Sverige. Den första flytten jag genomförde gjordes utan hjälp av en flyttfirma. Jag fick hyra en liten lastbil och ett släp för att få med allt. Min kompis körde lastbilen och jag tog hand om släpet. Det blev mycket jobb med packning och lastning och sen tvärtom när vi kom fram.

Att anlita ett flyttföretag gör att man kan slappna av mycket mer och det känns inte lika stressigt. De packar alla mina saker och lastar allt på ett säkert sätt.

Jag tar bara de mest ömtåliga sakerna med mig i bilen och möter sen upp i min nya lägenhet. Där får jag givetvis packa upp alla mina saker själv, men jag behöver inte bära alla tunga grejer själv vilket jag uppskattar.

Att börja på ett nytt jobb i en helt ny stad har både sina nackdelar och fördelar. Nackdelarna är att man inte känner till så mycket om staden och att man heller inte känner någon där. Jag har varit i Borås en enda gång. Då besökte jag och familjen djurparken och det stora köpcentrat som ligger intill. Inne i centrum har jag inte varit, men jag har studerat bilder och sett alla statyer och väggmålningar som finns runt om i stan. Jag känner heller ingen i Borås, men jag får säkert snabbt nya vänner via jobbet. Det brukar inte vara något större problem för mig. Är man bara lite framåt och pushig i början så brukar det lösa sig.