Blue Integrator och byggboom

Beställer en Cola Zero på Mc Donalds i Hässleholm innan jag går igenom dagens e-post från kunder. Det mesta handlar om supportfrågor för vårt tidsrapporteringssystem. Skickar vidare frågorna till supportavdelningen och läser istället lite mer noggrant genom mejlen som handlar om frågor kring utökade tjänster. Flera kunder önskar integrera sina system bättre. Ofta handlar det om att slippa dubbelarbete när de behöver mata in samma information i två olika system.

Ett exempel på produkter som underlättar detta är Blue Integrator sql integration. Du kan läsa mer om lösningen på företagets hemsida, eftersom jag själv inte kan berätta mer om deras lösningar. Anledningen är att jag inte har satt mig in i deras produktsortiment, dock vet jag att Blue Integrator sql integration är en effektiv lösning för flertalet företag. Men som sagt, kontakta företaget eller läs mer om produkterna på deras hemsida.

Till vårt tidsrapporteringssystem finns det idag lite add-ons, ofta med kopplingar till lönesystem och logistik.

Vilka slags kunder har vi? Mestadels är det småföretagare över spridda över hela Sverige. Vi har märkt en ökad andel kunder inom bygghandeln senaste kvartalet och det har helt klart att göra med uppsvingen inom byggbranschen. En låg ränta och ökad efterfrågan från privatkunder har satt snurr i hjulen för många företagare. Har talat med ett par byggföretagare som vittnar om en efterfrågan de inte sett på decennier. Flertalet är uppbokade 1-2 år och kan inte ta in fler jobb såvida de inte nyanställer folk.

Ett av bolagen som verkligen gynnats av byggboomen är byggvarujätten Bygghemma. Företaget säljer mycket via nätet inom bygg, heminredning och trädgård. Är du sugen på bolaget och tror de kommer vara lönsamma framöver kanske det är intressant att investera i dem, du hittar deras aktie hos nätmäklaren Avanza och Nordnet.