Små stugor ska byggas på tomten

Min kompis har ett hus i Värmland. Det är han och hans syskon som äger huset tillsammans. De brukar åka dit på sommaren och koppla av. Det är ett trevligt hus med allt som behövs. På tomten finns även verkstad, garage med sovutrymmen och lite skog. Nu i år har syskonen bestämt sig för att bygga ett par friggebodar på gräsmattan ovanför huset. De kikar runt på olika leverantörer av friggebodar. 

Min kompis kommer köpa en friggebod som liknar ett torp. Hans syster ska köpa ett attefallshus. Attefallshuset är lite större till ytan jämfört med friggeboden.

De har bett om min hjälp när de ska sätta upp friggebodarna. De behöver gräva ut en yta på marken, fylla igen med grus och sen placera en grund som huset kan stå på. Friggebodarna som de ska köpa kommer i paket och är relativt enkla att montera. Min polare ska köpa extra isolering till sin friggebod.

Tycker det är juste att man kan köpa små hus och ställa på tomen utan att behöva ansöka om extra bygglov. Friggebod och attefallshus är ett bra sätt att underlätta för gäster att sova över. Om man vill tjäna extra pengar är det möjligt att hyra ut friggeboden och få en extra inkomst till hushållskassan.

Jag surfade in på hemsidan för Vibostugan. Den som byggt hemsidan är duktig, har skapat en snygg design och satsat på enkel navigation. Blir glad när jag ser hemsidor som är snygga och lättnavigerade. En bra hemsida ska göra det enkelt för besökaren att utföra de mål hemsidesägaren fokuserar på.

Idag kan du bygga hemsidor nästan gratis via verktyg på webben. Vill man ha lite mer avancerade lösningar brukar det vara lönsamt att vända sig till en byrå. En byrå kan även hjälpa dig med marknadsföring av hemsidan mot kunder.

Kommentarer är stängda.