Laddar batterierna

Letar efter en ny brandvarnare till huset. Vi har haft ett par brandvarnare sen 80-talet och de börjar bli utslitna. Kikade in en sväng på en butik här i Göteborg och hittade nya brandvarnare. Köpte 3 stycken 9V batteri till brandvarnarna. 9 V batteri är inte ofta man använder. Jag minns att den modellen av batteri var vanlig i radiostyrda bilar när jag var ung. Hade en svart radiostyrd jeep som jag körde runt med på gårdsplanen hemma.

Brandvarnare är verkligen en billig försäkring för dig när det börjar brinna eller bildas rök i din bostad. Jag har haft brandvarnare i mina boenden. Ibland kan det såklart bli lite irriterande när larmet går igång bara för att det är lite stekos nära brandvarnaren.

Köper numera laddningsbara batterier ofta. Det är batterierna till min fjärrkontroll för TV:n som har jag har laddningsbara batterier. De håller lite kortare tid än vanliga batterier, men kan återladdas många gånger.

Andra saker jag har batterier till kommer jag inte på just nu. Jo, jag har en väggklocka hemma i vardagsrummet som drivs av batterier. Man märker direkt när batterierna är slut i väggklockan. Har ju även en ficklampa i köket som drivs av batterier, men de batterierna behöver jag sällan byta eftersom jag inte använder lampan ofta.

Använder eltandborste och märker att det blir bättre tandborstning med den, eller snarare effektivare. Tidigare när man körde vanlig tandborste slarvade jag med tandborstningen. Med en eltandborste lägger jag mer tid på borstningen och behöver inte jobba lika mycket med att borsta, det sköter eltandborsten fint med sin roterande borste. Märkte att det är slut på tandborsthuvuden i min badrumslåda. Blir att beställa ett nytt paket i veckan. Tandborsthuvudena håller ofta ett par år för mig, så det är en billig investering om man räknar hur mycket jag använder tandborsten.