Paket med safarileksaker

Idag kom jag hem med ett nytt paket från leksakstillverkaren Viking Toys . I paketet var en överraskning till mina barn som båda är under 5 år gamla. Det är en överraskning eftersom skulle jag ha berättat för dem att jag hade köpt nya leksaker till dem, hade de inte slutat tjata om det tills paketet hade kommit. Något som varken jag eller frugan skulle orka med.

Men jag kanske inte ska säga något, blev själv lika hyperaktiv så fort föräldrarnas gamla Saab åkte förbi leksaksaffären när jag var liten.

I alla fall, denna gången hade jag köpt ett slags zoo. Paketet bestod av ett brunt hus med ljusbrunt tak, fem stycken staket som gick att sätta ihop för att bilda en mur, samt några vita träd med gröna löv. Utöver miljöprylar fanns också en bil och två zooskötare, samt de djur som zooskötarna tar hand om. Djuren som fanns med var en elefant, en giraff, ett lejon och en zebra. Med andra ord var det ett zoo med safaridjur. Safaridjur har alltid varit roligare att titta på i djurparker än vanliga nordiska djur. Har nog mycket med hur exotiska de är. Eller så har Lejonkungen färgat vilka djur man tycker om att se.

Det finns dock extradjur som man kan köpa till. Bland annat finns det grisar, elefanter, hästar, björnar och giraffer som man kan köpa till. Just grisar, björnar och hästar låter inte alls roligt att köpa till en safaripark. Däremot kanske vi köper ett par extra elefanter och giraffer om ungarna vill det, men först får de leka med de figurer de har.

De blev riktigt glada över överraskningen, då deras favoritfilm är Lejonkungen, var lejonet den som var roligast att leka med. Om det går att hitta ska jag nog köpa ett extra lejon, då kan båda leka med lejonet samtidigt.