Från flyttstädning till design av företagsskyltar

Under mina år i skolan var jag egentligen inte varit en jättebra elev, jag skötte mig och fick godkänt, men det var aldrig så att jag gav 110% för att få A (eller MVG som det hette när jag gick i skolan). Mitt favorit intresse och där jag presterade bäst var i bild. Jag gillade att måla allt från stilleben till abstrakt. Det var därför jag efter grundskolan och gymnasiet valde att söka mig till en designskola i Boråsområdet. För att kunna studera i sökte jag också jobb. Då Borås för mig var en ny stad googlade jag flyttstädning borås och hittade ett företag som sökte flyttstädare. Tack vare jobbet kunde jag skaffa mig en enkel etta och fortsätta mina studier på designskolan. Designstudierna varde i 2 år och under tiden där fick jag också ha praktik på ett företag som jobbar med att designa banners och annan jobbrelaterad design.

Efter studierna fick jag också fast tjänst på företaget som jag praktiserade på, jag har nu jobbat där i nästan 22 år. Jag började som assistent åt AD:n (Art Director) och jobbar sedan 3 år tillbaka som Senior Art Director, och har därmed själv några assistenter som även dem går eller har gått på samma designskola som jag.

Att jobba med design är åt företag är fortfarande lika roligt nu som för 22 år sedan, det är därför jag gillar att jobba med design av företagsskyltar, jag får mycket att göra och då alla företag som har någon form av struktur på kontoret behöver företagsskyltar. Vad för företagsskylt som designas beror på kunders önskemål. Det kan vara en simpel skylt med texten ”Fika”, för att signalera vart fikarummet är. Det kan också vara mer komplicerat som till exempel en ren/smutsig diskskylt, som går att ändra på. Beroende på var någonstans man drar skärmen, kan man se ordet ”ren” eller ”smutsig”. På så sätt vet alla på företaget om disken i diskmaskinen är smutsig eller ren. Lysande, eller hur?