Häng upp! Skippa din bordslampa och papperskorg

Många bor trångt och tycker att städning tar för lång tid, mycket för att det är så mycket saker i vägen. Men har golv och bord fulla med saker som lika gärna skulle kunna vara uppsatta på olika sätt. Jämför med hotellrum och en gedigen arbetsbänk, där nästan allt är upphängt och monterat, bl a för att underlätta städning och spara plats. Med bänkar som arbetsbänkar kan man enkelt arbeta med det man ska arbeta med, utan att tänka på att städningen blir problematisk efteråt. Detta då som redan nämnt, allt är upphängt eller monterat. De flesta arbetsbänkar är också gjorda på sånt sätt att det är ett stort utrymme nedanför själva arbetsytan, på så sätt kommer man enkelt åt med en dammsugare eller vad man kan tänkas behöva. Visste ni förresten att många människor använder bara den nedre halvan av sin bostad, alltså golvet upp till 1-1,5 meter, sen är det mest luft.

  1. Använd tak- och vägglampor i stället för golv- och bordslampor. Kanske kan du ha en lampa som sitter fast i en hylla i stället för att stå med en stor fot på bordet? En bordslampa tar upp värdefull bordsplats. Stayhome.se har ett bra sortiment!
  2. Mindre hyllor kan hänga på väggen i stället för att stå på golvet.
  3. En del pappers- och skräpkorgar kan komma upp från golvet om man i stället har dem upphängda på insidan av dörrar eller under bord.
  4. Det finns snygga tidningshållare, man behöver inte ha en dammsamlande tidningshållare på golvet.
  5. Använd klaffstolar och fällbara sittplatser, som fälls upp automatiskt när man inte sitter på dem, för extra sittplatser. Du behöver inte ha pallar, fåtöljer och extrastolar utspridda över hela huset.
  6. Häng upp växter i väggamplar, i taket och ställ dem i hyllor i stället för att de ska ta upp plats på golvet med eller utan växtpedistaler, växtlådor etc.