Jaktbyxor herr & dam

Nu äntligen är det sommar och semestern hägrar runt hörnet. Vi har bestämt oss, jag och min make, att vi ska åka upp till Norrland för att fjällvandra. Det är en dröm som vi har haft under många år men av olika anledningar så har det inte blivit av att vi åkt. Det beror på en mängd olika saker men främst för att vi inte riktigt har planerat för det. Det krävs ju en del för att man ska vara rustad för att vandra. Bara för en månad sedan tittade vi på olika kläder att vandra i och kom fram till att det bästa vi kunde hitta var jaktbyxor herr och dam. Vi köpte faktiskt likadana jaktbyxor, dom var riktigt snygga men framförallt praktiska.

Bra funktionalitet i jaktbyxor

Kängor hade både jag och min man sedan tidigare, det har varit byxor som vi har letat efter med ljus och lykta. Med de krav som vi har båda två så har det inte varit lätt att hitta de perfekta byxorna att vandra i. Alla har man olika krav på funktioner men för oss handlar det mycket även om passformen, de ska sitta perfekt, som ett extra skinn som du knappt känner att du bär. Samtidigt ska de skydda mot regn, vara slittåliga, förstärkta utan att bli stela och väldigt mjuk, helst inte för varma. Ja ni förstår ju att det har tagit tid, men skam den som ger sig. Nu fann vi dom och det blev ett par jaktbyxor som segrade.

Jaktbyxor fram vandringsbyxor

Anledningen till att det blev ett par jaktbyxor var nog för att de var ”smygsäkra”, det vill säga, de prasslar inte när du rör dig. Det är fruktansvärt irriterande när du ska gå långt, att ha ett par frasiga byxor som prasslar varje steg du tar. Dessutom så jagar både jag och min man till vardags, med våra hundar, så det passar ju bra att det blev ett par jaktbyxor som passar både till jakt och till vandring.